Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină

Ador copiii! Pe toți!

Îi ador pentru curiozitatea lor, pentru sinceritatea lor, pentru felul de a face și spune lucrurile simplu, natural, așa cum le vine. Ei sunt un izvor de inspirație pentru mine în absolut tot ce fac, începând cu afacerile, scrisul și terminând cu stilul de viață.

Ei îmi arată calea ce mai directă către o viață fericită și împlinită. Prin ei am învățat lucruri care nu mi-ar fi dat nici o universitate din lume. Copii mei m-au învățat să trăiesc clipa și să mă bucur de prezent, e foarte greu să înveți acest lucru. Încercați să conștientizați momentul prezent și să mențineți atenția pe el mai mult de 2 minute măcar, și o să înțelegeți despre ce vorbesc.

Dacă m-aș întoarce în timp, nu aș schimba practic nimic. Toate experiențele din viața mea m-au făcut cine sunt acum, fiecare, chiar și unele banale.

Sunt câteva lucruri, însă, pe care le-aș fi adăugat în viața mea, inovațiile din ziua de azi. Dacă aș fi avut acces la tehnologiile din ziua de azi probabil aș fi avut parte de mai puține nopți nedormite, mai puțin stres și cu siguranță mai mult timp de calitate pentru copiii mei. O mamă odihnită e o mamă fericită și creativă. Navigând pe internet am dat peste niște produse și servicii care mi-au căzut tronc. Cred că au trezit mama obosită și chinuită de nesomn de acum 14 ani din mine 🙂

Top 5 achiziții smart de care nu m-aș fi lipsit în timpul pregătirii pentru naștere:

1. Smart monitor baby

O daa, dacă l-aș fi avut nu mai dormeam ca un iepure, tresărind la fiecare foșnet, iar în timpul zilei îmi căutam liniștită de treburi. Smart monitor baby oferă video de calitate înaltă, unghi larg de vizualizare. Poți să și vorbești cu bebele până ajungi la el sau chiar să transmiți video prin aplicația din telefon. Pe lângă toate sunt care îți arată temperatura și umiditatea din cameră.

2. Smart Sock

Un ciorăpel inteligent care măsoară indicii de bază cum ar fi bătăile inimii și nivelul de oxigen. Este conectat la o aplicație unde vin datele și alertă dacă indicii sunt la un nivel anormal. Și acum îmi amintesc cum încercam să-i simt respirația în timp ce dormea. Respirația la bebeluși e atât de insesizabilă că îmi lua și câteva minute să îmi dau seama că e bine.

3. Termometru smart

Aici cred că e clar, bebelușii nu stau nemișcați să le iei tu temperatura, ei au treabă mai mereu. Așa că termometrele care presupun că 5 minute copilul va sta ”drepți” sunt un chin. De aceea termometrul smart ar fi fost binevenit în acea perioadă.

4. ibaby air

Ce bine mi-ar fi prins, mereu îmi făceam griji de calitatea aerului din cameră. Cumpărasem un purificator, dar era mare, gălăgios și nu îți punea la dispoziție informație despre calitatea aerului, așa că îl țineam pornit la discreție. Acesta însă e micuț, monitorizează calitatea aerului, îl purifică. Poate detecta fum de țigară, benzen, hidrogen, metan, amoniac, monoxid de carbon și alcool. Pe lângă toate mai are și un difuzor audio și lumină ambientală.

5. Recoltarea de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și placentă

Cu siguranță aș fi recoltat la naștere celule stem din sângele de cordon ombilical, pe atunci nici măcar nu gândeam la acest aspect, dar cu informațiile de azi mi-am dat seama că mi-ar fi o ferit o grijă mare în minus. Desigur nu îmi doresc să am nevoie de așa ceva vreodată, însă aș fi simțit o siguranță în plus pentru copii mei, dar și pentru familie.

Am înțeles că celulele stem hematopoietice, care sunt obținute din sângele ombilical, pot fi folosite la tratarea unor boli grave atât a copilului cât și a membrilor familiei, cu care sunt frecvent compatibile. Celulele stem din sângele și țesutul de cordon ombilical sau țesutul placentar pot vindeca și repara celulele afectate din corpul copilului. La Cord Blood Center se face chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem. M-au umplut de bucurie poveștile tratamentelor de succes pe care le-am citit pe site-ul lor.

Pe parcurs am înțeles că timpul de calitate petrecut cu copiii este cel mai important. Chiar imediat după naștere este necesar să vorbim cu ei, să-i mângâiem, să îndreptăm toată atenția  spre ei. Alte lucruri sau gânduri să le lăsăm pentru când dorm. 🙂 Dragostea nu se vede, dar se simte, pentru a o transmite trebuie să fim conectați la maxim cu copilul. Și dacă unele device-uri sau servicii inovative ne ajută să scăpăm de niște griji, atunci eu sunt pentru ele.

”O grijă în minus – o oră de calitate cu copilul pe zi în plus” – sună bine, nu?

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020. Proba 2.

*Photo credit: unsplash.com, editate de autor.

Sharing is caring 🙂
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină […]

LinkedIn
Share