Spațiul ideal pentru o afacere de vis

frisomat

Salutare! Astăzi nu voi fi personajul principal, însă fac și eu parte din poveste și promit să fie util și interesant.

După cum bine știți mă ocup și de partea de marketing în cadrul unei companii imobiliare, dacă nu știați a-ți aflat acum. M-am mutat recent în București din Iași cu tot cu firma de imobiliare, astfel trebuie să adaptez strategiile de marketing la specificul local. Compania la care lucrez are o abilitate specială de a ține clienții aproape, chiar dacă nu mai are aceleași domenii de activitate ca înainte. Studiul de caz pe care vreau să vi-l prezint astăzi face parte din categoria clienți vechi care te urmăresc indiferent cu ce te ocupi. 🙂

Să începem...

Ne-a contactat recent un client mai vechi care nici măcar din Iași nu este și nici măcar imobiliare nu făceam pe atunci, eram o agenție de publicitate. După ce mai faci și cum o mai duce-ți ne-a solicitat să îi găsim un loc în care să își pună pe picioare un service auto cu tot cu o spălătorie auto. El fiind în București de mai mulți ani. Ne-a povestit despre service-ul auto micuț pe care îl are acum, unde lucrează el și câțiva angajați. Economisește de câțiva ani încoace și are tot mai mulți clienți fideli.

Acum dorește un spațiu mai mare pe care să-l amenajeze ”altfel”. Vrea să facă un design interior special. Fiind pasionat de mașini, dorește să decoreze pereții cu piese auto, jante deosebite, elemente de motor, cutii de viteză etc. Dorește ca birourile să aibă acces direct în service-ul auto. I-ar plăcea și o mică cafenea cu geamuri mari cu vedere spre service, astfel fiecare client ar putea urmări cum i se repară mașina.

Era mai mult decât a găsi un teren sau o clădire, însă, deoarece nu aveam dreptul moral să-l refuzăm, dar și pentru că ne plac provocările am acceptat. Mai departe o să vă expun toată povestea cu detalii, poate vă ajută și pe voi.

Pentru început am solicitat criteriile care ar trebui să le întrunească spațiul, le expun aici:

La prima vedere pare că sunt puține criterii, însă, după o cercetare amănunțită a pieței, am înțeles rapid că este practic imposibil să găsim un local atât de versatil ca design. Atunci a venit momentul unui brainstorming mai agresiv. Am lăsat deoparte toate stereotipurile, etichetele  și am mers pe principiul ”ce am face noi în locul clientului”.

După câteva ore de filosofii, întrebări existențiale și râsete am ajuns la cea mai interesantă idee ”ever”, în orice caz nouă așa ni s-a părut. Să construiască totul de la zero. După analiza criteriilor inițiale am observat totuși că nu întrunea condițiile criteriului 4 și parțial criteriul 3. Ce ține de prezența lui fizică puteam găsi niște soluții, însă referitor la timpul în care va fi totul gata și bani, nu prea. Pe lângă acest lucru, gândeam nu doar la banii care îi va economisi ci și la banii pe care nu îi va face cât timp va aștepta construcția clădirii.

Întorcându-mă cu familia de la munte, printre discuțiile despre tehnologii stârnite de Ștefan, băiatul meu mai mare și insistența juniorului Cosmin cu ”hai să jucăm fazan!”, am observat niște hale. Una dintre ele era în procesul de construcție. Creierul meu în subconștient se vede că rula încă brainstormingul despre service-ul auto și am avut o ”relevație”, cum zice juniorul când vrea să ne atragă atenția. Sistemul constructiv modular poate fi perfect pentru un astfel de proiect! Astfel rezolvăm și unele problemele apărute pe parcursul discuțiilor de planificare.

Sistemul constructiv fiind modular și prefabricat din oțel profilat la rece va facilita:

  • Amenajarea pereților cu piesele auto care sunt prea grele pentru pereții din BCA sau cărămidă Porotherm
  • Amenajarea cafenelei astfel încât să aibă vedere spre service-ul auto
  • Amenajarea birourilor cu intrare în service-ul auto

Momentul  de ”AHA” a rectificat direcția și ne-a condus direct la punctul culminant. Am cercetat piața și am ales producătorul care se plia cel mai bine pe criteriile clientului nostru. Am solicitat și calcul hala metalica de la Frisomat. Acum rămânea doar să-i putem explica clientului de ce construcțiile prefabricate din oțel laminat la rece (profile ușoare) de la Frisomat sunt spațiul ideal pentru afacerea lui. Astfel am creat o prezentare pentru client luând în calcul experiența companiei Frisomat România, testimonialele și beneficiile directe.

860+ clienți/parteneri
900+ hale metalice
960.000+ mp construiți

Experiența companiei Frisomat

Frisomat este o companie belgiană cu un background de durată. De peste 24 de ani, Frisomat susține dezvoltarea companiilor din România, prin construcția spațiilor de depozitare, producție, magazine, showroom-uri, birouri, depozite de cereale, ferme de animale. Iar prin realizarea sălilor de sport, hangare de avioane și spații de recreere susține dezvoltarea sportului și petrecerea timpului liber.

Ce câștigăm dacă alegem sistemul constructiv Frisomat

Opțiuni nelimitate de design

Posibilități nelimitate de personalizare, însă standardizate. Fiind un sistem constructiv modular, posibilitățile de îmbinare sunt diverse. Astfel există posibilitatea personalizării designului, tipul și grosimea izolației, culorile pereților și acoperișului etc.

Economie de timp și bani

Elementele constructive fiind ușoare, însă foarte rezistente, se economisește la transport și montaj. Timpul scurt de realizare a întregului proiect ajută clientul să înceapă mai repede amortizarea cheltuielilor, față de construcțiile clasice.

Fiabilitate și durabilitate

Materialele și montajul de calitate asigură eliminarea și/sau reducerea costurilor de mentenanță pe toată durata de utilizare/hală metalică. Se utilizează oțel de foarte bună calitate, la grosime optimă, se aplică strat protector anticoroziv de Zn 275 g/mp cu +10% toleranță, pereții se realizează din tablă sau panouri SW termoizolante de bună calitate.

Soluție completă

Hala metalică este proiectată, produsă, transportată și montată de către Frisomat. În acest fel, partenerii beneficiază de expertiza Frisomat în toate etapele constructive. Se pot integra foarte multe opționale: uși mari de acces, luminatoare, copertine și console, mezzanine, poduri rulante, fațade vitrate, trape de fum etc.

Ce pierdem dacă NU alegem sistemul constructiv Frisomat

Timp și Bani​
  • Posibilitatea de a începe mai devreme vânzările și amortizarea cheltuielilor. 
  • Posibilitatea de a-ți elibera timpul în loc să fii pe șantier în fiecare zi.
  • Posibilitatea de reducere costurilor de mentenanță.
  • Posibilitatea de a personaliza ușor spațiul după bunul plac.

Echipa de experți Frisomat

Pe lângă toate celelalte ai acces la o întreagă echipă de experți care după preluarea cererii, vor proiecta hala, vor produce materialele şi le vor aduce la ”locul faptei”. Echipele de montaj de la Frisomat România vor construi hala metalică, astfel pot garanta calitatea halei și finalizarea clădirii la timp.

Valorile Frisomat sunt:

Inovație: soluții optimizate pentru fiecare proiect.

Partener de încredere: materiale certificate, asigurarea trasabilității, responsabilitate pentru fiecare etapă de proiect și orientare spre nevoile clientului.

Sustenabilitate: 50% din energia consumată la producția materialelor provine de la panouri solare, halele sunt proiectate minimizând pierderile și reciclând deșeurile.

Testimonialele despre Frisomat sunt excelente, în video-ul de mai jos sunt prezentate câteva opinii de la clienți.

Clientul nostru a fost încântat de soluția propusă. Sper să vă fie de folos studiul nostru de caz.

Cineva a spus: ”Distanța dintre vis și realitate se numește acțiune”. Îndemnul meu este să acționezi bine informat și realitatea va fi chiar mai frumoasă decât în vise. 😉

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020.

*Photo credit: frisomat.ro, editate de autor.

Sharing is caring 🙂
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Spațiul ideal pentru o afacere de vis […]

LinkedIn
Share