Salin m-a convins…

Salin

Sunt foarte sensibilă la mirosuri, uneori simt și mirosul de praf, chiar dacă pare că praful nu are miros. Acest lucru m-a făcut să caut soluții pentru purificarea aerului. Cercetând problema am dat de cea mai simplă soluție ”ever”, sarea.

Soluția este simplă dar pe parcursul istoriei a fosta cauza multor evenimente care au creat lumea de astăzi așa cum este.

Știați că:

 • Cuvântul „salariu” derivă din latinescul „sal”? Sarea era atât de valoroasă încât soldații armatei romane erau plătiți uneori cu sare în loc de bani.
 • Au fost găsite date despre sare până în anul 6050 î.Hr. Sarea era folosită pentru păstrarea mumiilor în Egipt.
 • Primul studiu cunoscut despre farmacologie a fost publicat în China în jurul anului 2700 î.Hr., menționând mai mult de 40 de tipuri de sare și două metode de extracție a sării.
 • Veneția a ajuns la măreția economică prin monopolul sării.
 • Producția și transportul de sare au dat naștere la noi orașe și au dus la construirea drumurilor, cum este cazul Salzburgului (orașul sării) și Via Salaria (drumul sării) din Italia.
 • Pavajul medieval al uneia dintre căile de transport pentru sare încă există în Germania, el leagă orașul Lüneburg de coasta germană baltică.
 • Mii de trupe ale lui Napoleon au murit în timpul retragerii sale din Moscova, deoarece rănile lor nu s-ar fi vindecat din cauza lipsei de sare.

Când ne gândim la sare, cel mai des ne gândim la utilizarea ei internă, adică în mâncare. Însă studiile au arătat că utilizarea externă este la fel de benefică. Să le luăm pe rând.

Utilizarea internă a sării

Se crede că, dacă mănânci mai multă sare vei fi însetat și vei bea mai multă apă. Cu toate acestea, studiile au constatat că sarea duce la creșterea conservării apei în corp și respectiv reducerea setei – opusul a ceea ce credeam. Organismul poate determina prioritățile nivelurilor sale de sare, ceea ce ajută la gestionarea metabolismului într-un mod pozitiv.

Pe plan intern Sarea ne ajută:

 1. Să ne menținem hidratați
 2. Menține sănătatea vaselor sangvine
 3. Echilibrează electroliții și previne crampele musculare
 4. Susține sistemul nervos sănătos
 5. Îmbunătățește somnul

Utilizarea externă a sării

Am ajuns și la etapa care a dus la informarea mea temeinică despre sare. Totul a început de la purificarea aerului, însă am constatat că sarea are mult mai multe beneficii decât credeam. Pe lângă efectele igienice pe care le urmăream, purificarea aerului cu sare mai are efecte medicale și terapeutice.

Dar cum să folosesc sarea, ce să fac cu ea? Să o presar pe la colțuri ca în ritualurile religioase și să fac incantații? Să o pun pe farfurie și să respir deasupra ei? – Stați liniștiți am găsit o metodă mai comodă care nu-mi va pune pe gânduri familia despre sănătatea mea mentală. 🙂

Șamanul îmi va fi, purificatorul de aer SALIN Plus. Produsele Salin sunt bazate pe ideea tratamentelor în minele de sare. Ele utilizează un procedeu nou în tratarea aerului și anume trecerea forțată a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de săruri.

Aproape că am uitat despre efecte, cum ne ajută Salin?

Spuneam mai devreme că sarea are efecte igienice, medicale și terapeutice. O să enumăr pe scurt beneficiile pentru fiecare categorie.

Efecte Igienice Generale:

 • reține praful
 • elimină fumul de țigară
 • elimină mirosurile neplăcute (mucegai, transpirație, cărți vechi)
 • aerul devine proaspăt si plăcut respirației

Efecte Medicale Generale:

 • mărește rezistența la răceli
 • somn liniștit, odihnitor
 • stare de confort psihic
 • o scădere a problematicii sforăitului

Efecte Terapeutice:

 • acțiune generală desensibilizantă în probleme alergice
 • de mare ajutor în rinite, sinuzite, laringite și alte afecțiuni respiratorii
 • rezultate favorabile în astm bronșic, bronșite astmatiforme, bronșite, bronșectazii, silicoze, recuperări în TBC și mucoviscidoză
 • efecte favorabile în diverse alte cazuri de insuficiențe respiratorii, ca de exemplu în cele pe fond cardiac sau tiroidian

Am rămas uimită de diversitatea efectelor benefice, însă ”Pragmaticus” din mine și-a dorit niște studii care să susțină aceste efecte. Astfel am găsit pe site-ul Salin.ro studii de caz despre terapia salină care mi-au liniștit curiozitatea, dar și opinii ale unor medici și clienți despre efectele benefice pe care le oferă aparatele Salin.

Nu mai lungesc aici, să scriu despre tot ce am aflat, mai bine intrați voi și aflați de la prima sursă despre alte efectele benefice ale purificatoarelor de aer Salin. Eu mă duc să fac comanda de Salin Plus, mi-a căzut tronc. 🙂 Abia aștept să mă simt ca la mare!

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020.

*Photo credit: SALIN.ro și arhiva personală, editate de autor.

Sharing is caring 🙂
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Salin m-a convins… […]

LinkedIn
Share