Repetăm tiparele cu tot cu greșeli? – Vibrând în propriile culori

De ce încercarea de a face același lucru a mai multor oameni duce la rezultate  diferite? Chiar dacă sunt urmați pașii către succes ai unor oameni care au reușit deja acel lucru. Oare sunt omise puncte importante? Oare nu este omisă tocmai lecția în sine, ceea ce s-a greșit?

Un tablou nu poate fi făcut la fel dacă nu sunt încercările de prima dată. Pictorul are foarte multe încercări până ajunge la rezultatul final. Dar el nu începe de fiecare dată o pânză nouă, doar adaugă și îndreaptă ceea ce nu îi convine. În acest caz unele culori și forme pot fi obținute doar așa. Dacă cineva va face o copie, este posibil ca tabloul să arate perfect dar să nu aibă substanță, culorile să nu fie la fel de adânci sau pur și simplu să nu emane energia inițială, dată de autor.

La fel e și în viață, repetăm pas cu pas învățăturile altora, dar ceva nu ajunge. Mereu ceva nu este așa cum ne-am așteptat. Desigur, nu avem cum să repetăm tot procesul pe care l-au trecut alții înaintea noastră cu tot cu greșelile lor. Însă avem posibilitatea să adaptăm aceste tipare situației noastre, să le trecem prin noi, să facem greșelile noastre, să readaptăm, să adăugăm pașii proprii sau să-i modificăm. În acest mod tabloul vieții noastre va vibra în propriile culori, frumoase și deosebite. Și cel mai important unice! Un alt tablou la fel nu mai există și nici nu are cum, dacă ai adăugat propriile încercări, greșeli și îmbunătățiri.

Sharing is caring 🙂
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LinkedIn
Share