#JurnalDeCroitorie – Dacă cosea și ea ca o mașină de cusut adevărată…

masina de cusut

Am scotocit adânc prin amintiri să văd ce pasiuni mai aveam când eram mică. Unele erau distructive, mă furișam tiptil în pod și desfăceam obiecte ca să văd ce este înăuntru și cum au fost concepute. Normal, după ce le strângeam înapoi rămâneau o groază de piese și nici nu mai funcționa nimic. Altele nu afectau mediul înconjurător, poate doar urechile celor care mă ascultau cântând. Eu încă mai cred că glăsuiam armonios, dar nu sunt sigură care era realitatea.

Am dat și peste unele constructive, pentru ce zămisleam eu, nu pentru rochiile sau draperiile mamei. Ele erau materie primă. Crearea hainelor pentru păpuși, uneori chiar pentru mine și sora mai mică. Ea cred că a fost influențată mai mult de poznele noastre astfel a urmat și studii în domeniul design-ului și croitoriei.

Păpușile noastre erau mai la modă decât noi, aveam imaginație bogată și colorată. Și acum îmi aduc aminte cum asortam culorile și făceam modele care nu reflectau realitatea zilelor alea. Pe când rochiile și hainele noastre cumpărate de mama erau… știți cântecul ”toate-s la fel, toate-s la fel”. Așa erau, magazinele aveau doar câteva modele, eram ca de pe bandă rulantă. Cred că de aici și dorința de a îmbrăca păpușile deosebit. Sau a coase fuste model ”soare” din draperiile de satin ale mamei.

Dacă cosea și ea ca o masina de cusut adevărată…

Nu aveam mașina de cusut ”adevărată”. Era una mică, albastră, pentru copii, care încâlcea ața și o rupea, mai mereu. Nu mai zic de accesorii croitorie: ață, ac și foarfece, atât. Cu toate astea reușeam să facem niște opere de artă, în viziunea noastră. Până într-o zi când i-a ajuns rândul mașinii de cusut să fie examinată în interior. Oricum nu avea nici o șansă să scape de curiozitatea noastră. Dacă cosea și ea ca o masina de cusut adevărată poate i se schimba karma. 🙂

Îmi mai vine câteodată dorul de a crea ceva unic, cu mâinile, nu doar cu cuvintele. Mai desenez modele când mă apucă inspirația. Poate odată, când voi avea mai mult timp liber îmi i-au și eu o masina de cusut adevărată 🙂 și îmi fac iarăși o fustă ”soare”. Cred că una galbenă, sper că nu din satin, dar nu mă pun cu mintea mea colorată.

Alimentează pasiunile…

Sunt mamă de băieți. Dar nu discriminez instrumentele și jucăriile pe care le pun la dispoziție. Vreau să le alimentez pasiunile și să le ofer cât mai multe oportunități. Așa că au și instrumente muzicale, și masina da cusut (până când pentru copii :), și cărți din diferite domenii, și device-uri, și instrumente pentru pictură, și la bucătărie au dreptul să folosească orice ustensilă sau aparat. Sper să omit cât mai puține posibilități de evoluție a pasiunilor. Ceea ce vă doresc și vouă. 😉

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020. Proba 3.

*Photo credit: cusutsibrodat.ro, pixabay.com, editate de autor.

Sharing is caring 🙂
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] #JurnalDeCroitorie – Dacă cosea și ea ca o mașină de cusut adevărată… […]

LinkedIn
Share