De la apartament la casă cu grădină…

Am stat în casă două luni, două luni închegate. Am avut atâtea revelații că nu-mi ajunge un an să le descâlcesc. Una dintre ele a fost că vreau o casă la munte, cu grădină maaare, cât mai mare, cred că este de înțeles.

Am chitit eu o căsuță cu vedere spre un râuleț rece ca gheața și transparent. Cu grădină mare, plină de flori galbene, albastre, roz…, cineva ar zice buruieni, aflați mai târziu cine. Admiram terasa cu priveliște minunată spre niște stânci pline de mușchi verde închis pe care se prelingeau niște firicele de apă. În acel moment au dat buzna și cei trei buni prieteni ai mei.

Să vă fac cunoștință.

Scepticus pune la îndoială absolut totul: Hmmm, dar nu se vede așa bine râul de aici. Nu cred că florile astea sunt roz, mai degrabă roșii. Grădina este prea mare, și casa cam scundă. Și apa în râu nu e așa de rece.

Pragmaticus este rece ca un aisberg, cu mintea clară ca apa din râul de vis-a-vis: Casa aceasta este veche și are nevoie de renovare, deci multe materiale de construcție. Grădina este plină de buruieni, deci ar trebui să le tăiem, și să pavăm niște cărări, să plantăm copaci fructiferi, decorativi și…. Avem nevoie de un hidrofor, fântâna este veche și trebuie să o restaurăm.

Visăcilă vede totul în culori roz: Grădina e minunată, casa e superbă (chiar dacă are vreo 50 de ani). Râul e de poveste cu apă cristalină așa că putem lua apă din el. Prin roua dimineții cu picioarele goale și găletușa în mână mergem să facem plinul pentru cafea, pe care să o bem pe terasa vintage (care stă să cadă), și cu o priveliște minunată spre grădina multicoloră (plină de buruieni). Iar când plouă apar ochiuri de apă fermecate în care poți vedea stelele (pline de noroi).

Aceștia sunt prietenii mei minunați care mă însoțesc prin viață din proaspăta copilărie. Cred că de când a apărut mintea conștientă. Sunt foarte curioasă să aflu ce dialoguri interne poartă un copil de 3 ani.

– Oare va veni lupul să mă mănânce dacă nu dorm la amiază?

(Pragmaticus: lupii trăiesc în pădure; Visăcilă: lupii sunt prietenii omului!; Scepticus: oare există lupi?)

– Doamna asta durdulie vrea să mă sărute sau să mă înghită?

(Pragmaticus: te sărută, e bunica; Scepticus: dar dacă se preface că e bunica?; Visăcilă: ce de-a bomboane mi-a adus!)

– Oare e mai gustoasă bomboana dacă îi dau să o lingă și cățelului?

(Pragmaticus: va avea gust de cățel; Visăcilă: cățelușul va fi fericit!; Scepticus: câinii mănâncă bomboane?;)

Nu o să aflu niciodată ce gândeam pe atunci. Așa că vă povestesc ce sa întâmplat mai departe în acea zi ”normală” din viața noastră.

După cum vă spuneam am decis care este casa ideală, locul ideal și momentul ideal (mai mult Visăcilă a decis). Așa că ne-am așezat la masa de negocieri ca să transformăm acest loc în ACASĂ.

Lista materialelor de construcție…

Pragmaticus: Bine, după o cercetare amănunțită am ajuns la concluzia că avem nevoie de următoarele materiale de construcții: țiglă ceramică pentru acoperis, tencuială decorativă, ferestre PVC, pavaj, șipcă metalică pentru gard, ferestre de mansardă, faianță, parchet, polistiren, vată bazaltică, piatră decorativă, rigips, mobilă pentru grădină… Sper să nu mai apară prea multe pe parcurs.

Visăcilă: Uraa, avem lista. Mergem mâine la magazinul pe care l-am văzut la intrarea în comună. Cumpărăm totul și treaba e ca gata.

Pragmaticus: Ar fi frumos, însă nu este posibil să găsim totul acolo și de calitatea dorită.

Scepticus: Nu ai fost acolo, nu ai de unde să știi.

Pragmaticus: Bine, chiar dacă o să găsim o mare parte din materialele de construcție necesare, prețurile vor fi mai ridicate decât la magazinele mari din oraș. Magazinele mici au vânzări mai puține, cheltuieli cu stocurile și salariile astfel pun prețuri umflate.

Scepticus: Pe panoul publicitar era indicat un preț foarte mic la pavaj.

Pragmaticus: Acesta e un produs cu ajutorul căruia te atrage în magazin, dar când pe lângă pavaj o să aduni toate cumpărăturile o să observi că ai plătit mai mult.

Visăcilă: Ce bine ar fi dacă am putea comanda materialele de construcție online, la fel ca pizza! Să-i contactezi, le spui ce și cu ce vrei, ce gusturi ai și ce necesități. Ei să îți recomande cea mai bună rețetă. Și boom livrare la ușă…

Scepticus: Cai verzi pe pereți, nu există așa ceva!

Pragmaticus: Să știți că e o idee interesantă, vânzările online sunt în creștere în ultima perioadă.

După o noapte albă…

Visăcilă își face somnul de frumusețe.

Pragmaticus: Să știți că am investigat problema. Visăcilă avea dreptate. Putem comanda materiale de construcție online. Pe Vindem-Ieftin.ro am găsit tot ce ne trebuie și m-au consultat amănunțit cu privirea la toate întrebările pe care le-am adresat. Par oameni de treabă.

Scepticus: Păi dacă vând ieftin crezi că sunt calitative materialele?

Pragmaticus: Ideea este că poți alege tu producătorul de la care dorești să cumperi, poate fi  și premium. Însă prețul este mai mic decât în magazine. Totodată nu mai ai treabă cu transportul, planificarea etc. Le dai lista și treaba e ca rezolvată. Ca să fii mai sigur, au și recenzii video de la cumpărători.

Scepticus: Pot face și eu recenzii video, îmi adun toți prietenii, angajez o echipă de filmare și voila!

Pragmaticus: Recenziile video de pe Vindem-Ieftin.ro sunt filmate la predarea comenzii. Poți vedea și oameni în pijamale, și constructori în procesul de muncă. Și sunt făcute cu telefonul. Nici vorbă de editare.

Mai am un argument în favoarea acestei idei. Tu știi că în mare parte depindem de mofturile lui Visăcilă. Fără el și acum eram închiși în casă. El a venit cu ideea deci o va accepta ușor. Îți amintești de exagerările lui când mergem la magazin. Mai ții minte când am făcut reparație în apartament?

Scepticus: Da, au rămas o grămadă de lucruri nefolosite. Tapet de două feluri ”o să vedem care merge mai bine acasă, care rămâne îl folosim altădată”. Colorant pentru vopsele lavabile de toate culorile, ”că poate le folosesc și la altceva”.

Pragmaticus: Ceea ce nu se va întâmpla aici, deoarece vom face o listă amănunțită și clară împreună cu consultanții, pe Whatsapp Grup VIP. Poți deveni membru al Grupului dedicat V.I.P. dacă intenționezi sa achiziționezi produse din 5 categorii disponibile din portofoliul lor. Noi avem cu mult mai multe de cumpărat, așa că avem undă verde.

Zis și făcut.

Peste o săptămână…

Visăcilă: V-am zis eu! Boom și livrare la ușă!

Scepticus: La poartă!

Visăcilă: Acum că am mai gândit un pic cred că mai trebuie să…

Pragmaticus și Scepticus într-un glas: Nuuuuuuuu!

Visăcilă, zâmbind: Să facem o recenzie video și să le-o trimitem 🙂

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020. Proba 4.

*Photo credit: Vindem-ieftin.ro, pixabay.com, unsplash.com, editate de autor.

Sharing is caring 🙂
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] De la apartament la casă cu grădină… […]

LinkedIn
Share