Cum alegem produsele potrivite pentru copii în baza sistemului de nevoi

sistem de nevoi copii

A fost o perioadă când pierdeam foarte mult timp și energie în căutarea produselor necesare pentru copii pe diferite site-uri și prin magazine. Credeam că astfel pot să aleg ce este mai bun pentru ei, însă mi-am dat seama că schimbam timpul de calitate petrecut cu ei pe shopping. Astfel, am ajuns la concluzia că m-ar fi ajutat un sistem simplu și eficient cu ajutorul căruia să pot analiza rapid ce produse sunt necesare și o listă cu criteriile pe care trebuie să le bifez la alegerea lor.

Totodată, am ales și un magazin online de unde pot să achiziționez toate cele necesare, ca să nu pierd timpul. Am găsit o gamă mare de produse pentru copii pe magazinul online bekid.ro. În acest mod, cumpărăturile mele durează o oră în loc de 5 zile. Același sistem îl folosesc și atunci când cumpăr cadouri pentru alți copii.

În continuare, voi prezenta un model de sistem pe care l-am conceput cu acest scop, el poate fi modificat după cerințele personale. Mai simplu, pornim de la nevoile de bază ale copiilor ca să putem face rapid lista cu produsele necesare. Trebuie să ținem cont și de vârsta copilului, desigur. În primă instanță voi prezenta pe scurt nevoile de bază. După aceea, voi structura informația schematic, iar apoi voi întocmi un ghid cu criteriile la care trebuie să atragem atenția când alegem produse pentru copii.

Somnul

Somnul este una dintre cele mai importante nevoi ale copilului. Copiii cresc în timpul somnului mai mult decât în timpul zilei. Pentru un somn liniștit, copilul are nevoie de condiții optime ce țin de temperatură, umiditate dar și confortul pătuțului, saltelei etc. Pentru un somn odihnitor, trebuie să atragem atenția la:
Lenjeria de pat ➤ din fibre naturale
Rutina înainte de culcare ➤ un somn liniștit
Lampă de veghe ➤ cu lumină caldă
Salteaua și perna ➤ confortabile

De exemplu, saltelele pentru copii de la Traeumeland sunt foarte confortabile și calitative.

Mâncarea

Nevoia de mâncare este evidentă. Mâncarea trebuie să fie mereu proaspătă și sănătoasă. În procesul de alegere a unui meniu pentru copil este foarte important să ținem cont de vârstă și să-l întocmim corespunzător. În același timp trebuie să alegem corect ustensile care să nu afecteze gustul sau componența mâncării. Pentru o alimentație corectă, trebuie să atragem atenția la:
Calitatea mâncării ➤ ingrediente naturale
Tacâmuri și recipiente ➤ de bună calitate
Aportul de nutrienți ➤ vitamine, minerale
Vârsta copilului ➤ să fie adecvată

Igienă și îngrijire

Copiii sunt fericiți și sănătoși atunci când sunt îngrijiți. O igienă corespunzătoare poate fi întreținută doar cu multă consecvență și produse de calitate. Pentru aceasta trebuie să atragem atenția la:
Accesoriile ➤ din materiale calitative
Soluțiile de curățare ➤ non-toxice

Joc

Jocurile pentru copii sunt o modalitate de a înțelege cum funcționează lumea. Prin intermediul lor copiii învață abilități fizice, sociale, cognitive și nu doar. Pentru a alege corect, trebuie să atragem atenția la:
Vârsta recomandată ➤ altfel nu vor fi interesați
Calitatea materialelor ➤ să nu fie periculoase
Abilitățile pe care le dezvoltă ➤ alegem diferite domenii

Eu am găsit foarte multe jocuri matematice pentru copii pe site-ul BeKid.ro. Sper să vă fie de ajutor și vouă.

Învățare

Copiii sunt curioși din naștere. Este foarte important să nu le punem impedimente în studierea mediului înconjurător. Învățarea poate fi facilitată prin diferite jocuri și cărți pe care le putem pune la dispoziție. Când alegem instrumente de învățare trebuie să atragem atenția la:
Calitatea jocurilor sau cărților ➤ din materiale bune
Vârsta recomandată ➤ ca să-i putem atrage

Sistemul de nevoi al copilului - Model

Mai jos aveți un model de sistem pentru alegerea produselor. Fiind un model, am adăugat doar câte două exemple la fiecare subcategorie. Fiecare dintre noi alegem diferit cum să acoperim nevoile copiilor. Totodată, putem să mai adăugăm și alte categorii de produse sau chiar nevoi. De regulă nevoile copilului se schimbă odată cu vârsta. După ce ați creat primul sistem va trebui doar să-l adaptați în funcție de vârsta și interesele copilului. Cel mai ușor va fi să-l creați în Excel, acolo îl veți putea edita cu ușurință.

Sistemul de nevoi al copilului

La ce trebuie să atragem atenția când cumpărăm produse pentru copii:

❀ Calitate – Este unul dintre cele mai importante criterii. În dependență de produs, calitatea neconformă poate afecta de la satisfacție și experiența de folosire, până la sănătatea copilului.

✿ Confort – Dacă e o cănuță, este important cum o va putea ține în mână. Dacă e un pătuț, e bine să atragem atenția la ușurința cu care ar putea coborâ din el. Nu este nimic complicat, doar analizăm produsul gândindu-ne la comoditatea cu care va fi întrebuințat.

❀ Materialele din care sunt confecționate – Să fie cât mai ecologice și să nu conțină substanțe toxice, copiii pun gura pe orice, până și pe oliță dacă au chef.

✿ Culorile – Să fie plăcute pentru ochi. Ar fi bine să alegeți produse în culori simple și frumoase care să atragă atenția copilului. Nu recomand culori neon, acestea deranjează ochișorii sensibili. Ar fi bine să gândim pe termen lung atunci când procurăm produse pentru copii. De exemplu, cu ajutorul culorilor putem educa un stil sau altul.

❀ Magazin online de încredere – Aici vă pot recomanda magazinul online BeKid.ro, care și-a propus să livreze fericire, pe lângă produsele pentru copii. Au o gamă largă de produse pentru copii, mai precis peste 60.000 de produse, alese după calitate și siguranță. Astfel, nu mai apare nevoia să cercetăm tot internetul. Magazinul se diferențiază prin livrarea rapidă, calitatea produselor, selecția și diversitatea de produse, serviciul de clienți care cunoaște foarte bine produsele, confidențialitate și securitate, informații detaliate și review-uri reale din partea clienților. Este primul magazin online de profil care a acceptat plata produselor prin Bitcoin și Ethereum, cele mai folosite monede virtuale din lume. Este primul magazin online din România care a introdus căutarea vocală pe site.

✿ Vârsta copilului – toate jucăriile, accesoriile își au timpul lor, nu trebuie să ne grăbim să cumpărăm prea devreme. Există riscul să nu mai fie folosită acea jucărie după o vreme. Copilul nu va fi interesat la început, iar mai târziu va fi plictisit văzând-o mereu în preajmă.

Care sunt criteriile tale după care alegi produsele pentru copii?

Dacă încă nu ai un sistem, sper că acest articol te va ajuta să-ți creezi unul și să îți eliberezi timp de calitate pentru copiii tăi. 😉

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2020.

*Photo credit: BeKid.ro, pixabay.com, editate de autor.

Sharing is caring 🙂
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum alegem produsele potrivite pentru copii în baza sistemului de nevoi […]

LinkedIn
Share